BELLA - Betegellátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért

Intézményünk a biztonságos betegellátást kiemelt célként kezeli, ezért belépett a BELLA egészségügyi akkreditációs programba.

Az egészségügyi akkreditációs program fantázia neve a BELLA. Ez a „BetegELLátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért” szlogenből ered. Az alapelvekkel összhangban kifejezi, hogy a programba belépő szolgáltatók nagyobb biztonságot képesek nyújtani a betegeknek és az ellátóknak egyaránt.

Bella

A BELLA (Betegellátók Akkreditációja a biztonságos betegellátásért) egy olyan akkreditációs rendszer, amelyet gyakorló egészségügyi szakemberek fejlesztettek ki azért, hogy az egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézményekben (kórházak, járóbeteg szakrendelők és gyógyszertárak) a betegek ellátása biztonságosabb és eredményesebb legyen.A BELLA logója arra utal, hogy a megfogalmazott célok csak az érintettek együttműködésével, kölcsönös támogatással és kommunikációval valósulhatnak meg, függetlenül a dolgozók munkakörétől, végzettségétől és az intézményben betöltött szerepüktől. Az ellátók, az ellátásban részesülő betegek, illetve a hozzátartozóik közötti együttműködés a biztonságos betegellátás kiemelten fontos feltételei.

Az alábbi linkeken megtekinthető, letölthető a programban készült néhány kiadvány.